DEAFMKD.ORG.MK

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Светска Федерација на глуви - WFD

Е-пошта Печати PDF
Националниот Сојуз на глуви и наглуви на Македонија од 1995 година е редовна членка на Светската федерација на глувите. Од тогаш редовно учествува со легитимни претставници на Кнгресите на Светската федерација на глувите.

Брисбен, Австралија 1999 година

Монтреал, Канада 2003 година

Мадрид, Шпанија 2007 година

 

Светска Федерација на глуви
 
Светска Федерација на глуви
 
Светска Федерација на глуви
 
Светска Федерација на глуви
 
Светска Федерација на глуви