DEAFMKD.ORG.MK

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default color
 • black color

Европска унија на глувите - EUD 2010

Е-пошта Печати PDF

Во периодот од 20 до 23 мај 2010 година, во Мадрид, Шпанија се одржа Генерално Собрание на Европската унија на глувите, со претставниците на асоцијации на глувите кои се членки на EUD.

На  20-тимај дел од претставниците на Националните асоцијации на глувите имаа свое обраќање од аспект на знаковниот јазик и правата на глувите лица во нивната држава.

На 21-ви мај се одржа семинар на тема „Знаковниот јазик и правата на глувите“. Значајно беше присуството и обраќањето на глуви лица кои се високи претставници од Европскиот парламент, како што е др. Адам Коса од Унгарија, Хелга Стевенс - член на парламентот во Белгија и други.

На 22-ри и 23-ти мај се одржа работната седница на тековни прашања на Генералното Собрание на Европската унија на глувите.

Генерално Собрание на Европската унија на глувите

Генерално Собрание на Европската унија на глувите

Генерално Собрание на Европската унија на глувите

Генерално Собрание на Европската унија на глувите

Генерално Собрание на Европската унија на глувите

Генерално Собрание на Европската унија на глувите

Генерално Собрание на Европската унија на глувите

Генерално Собрание на Европската унија на глувите