DEAFMKD.ORG.MK

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Балканска федерација на глуви

Е-пошта Печати PDF

Балканската федерација на глувите во која спаѓа и Националниот сојуз на глувите и наглувите на Република Македонија повторно одржа средба во периодот  од 20 до 26 септември 2010 година . Средбата се одржа во Истанбул, Република Турција каде домаќини беа глувите лица од Националниот сојуз на глувите од Турција. Меѓу другото на средбата се согласија присутните федерации на глувите следната средба во 2011 година да се одржи во Македонија при што домаќин ќе биде нашата организација.

Националниот сојуз на глувите од Турција во истиот период прославуваа 60 години на нивото постоење и функционирање . по повод овој јубилеј покрај работнио дел, беше организиран и културно ументички дел во кој сите уживаа.