DEAFMKD.ORG.MK

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Проект за комјутерско образование на глуви и наглуви лица на Македонија

Е-пошта Печати PDF

Компјутерите претставуваат алатка на иднината која се користи во секојдневната употреба. Како сите други лица така и глувите лица компјутерот го користат за комуникација со својте роднини и пријатели, за работа во канцеларија, за извршување на својте секојдневни задачи или пак за забава.

Можноста да научат како се употребува компјутерот како алатка овозможува успешна едукација и напредок во нивните понатамошна животна кариера. Сегашната состојба е незадоволителна и глувите лица како популација незначително го користат компјутерот како алатка.

alt

 

Со донација од Швајцарската амбасада во Скопје, овој проект за копјутерско образование на глувите и наглуви лица стана достапно. Во програмата се вклучени 18 лица од Скопје кои беа заинтересирани да ја следат наставата кои по завршувањето ќе добијат диполоми за завршен курс по информатика (обука за канцелариска работа со компјутери).

alt

   alt