DEAFMKD.ORG.MK

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Извршен одбор

Е-пошта Печати PDF

Извршниот Одбор  е составен од Претседател и 8 членови. Со посебна одлука на Генералното Собрание Одборот може да го зголеми или намали бројот на членови на одборот.

Моменталниот состав на ИО брои 9 членови. Членовите на ИО се бираат од Генералното Собрание за период од 4 години.

 

Претседател:

Васко Марков

 

Членови на Извршниот одбор:

Сали Мемет

Верица Срцева

Милан Спирковски

Амет Демировски

Илија Атанасов

Силвана Мицоска

Петар Божиновски

Муним Бајрактар