DEAFMKD.ORG.MK

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Мис Глува девојка на Светот 2009

Е-пошта Печати PDF

Избор на Мис на Европа и Мис на Светот на глува девојка за 2009 година

Од 1 - 12 јули 2009 година, во Прага се одржа Европски и Светски избор на Мис на глува девојка во организација и координација на модната агенција „Топ Модел“ од Чешка.

Главната манифестација се одржа на 11.07.2009 година во Топ Хотел во Прага.

На финалето земаа учество 21 финалистки, а наша претставничка беше Санела Куртишева. Таа во слободниот настап се претстави со „Македонско девојче“ која ја изведе на Македонски знаковен јазик.

 

Мис на светот............... Diana Koftun - Ukraine

Прва придружничка...... Simhiwe Magaguda - Switzerland

Втора придружничка.... Maria Baranova - Rusia

 

Мис на Европа............. Nina Davitinidze

Мис Шарм................... Zuzane Zliechovcova - Slovakia

Мис Глува девојка на Светот

Мис Глува девојка на Светот

Мис Глува девојка на Светот

Мис Глува девојка на Светот

Мис Глува девојка на Светот