DEAFMKD.ORG.MK

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Мис Глува девојка на Светот 2002

Е-пошта Печати PDF

Сојузот на глуви и наглуви на Македонија за прв пат во 2002 година организираше Избор на Мис на глува девојка И учествуваше на Светскиот избор на Мис на глува девојка во Прага.

Во 2002 година за прв пат титулата  Мис ја освои Билјана Ристовска од Скопје која И ужествуваше И ја пртеставуваше Македонија на Изборот на Мис на глува девојка на Светот.

Весна ја освои титулата Мис Шарм на Светот за 2002 година.
 
Мис на глува девојка на светот 2002
 
Мис Глува девојка на Светот 2002
 
Мис Глува девојка на Светот 2002
 
Мис Глува девојка на Светот 2002
 
Мис Глува девојка на Светот 2002