DEAFMKD.ORG.MK

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Активности

Е-пошта Печати PDF

Националниот Сојуз на глуви и наглуви на Македонија, покрај другите активности за подобрување на целокупниот живот на глувите во Македонија, реализира многубројни активности на домашно и меѓународно ниво. Посебно се истакнува организирањето и учество на членовите на НСГНРМ на традиционалните манифестации и активности кои заслужуваат посебно внимание. Традиционални манифестации во организација на НСГНРМ:

-       Маскенбал

-       Избор на Мис -глува девојка

-       Жена домаќинка

-       Планинарски средби

-       Спортски средби

-       Изложби на глуви уметници

 На меѓународен план активностите на НСГНРМ се со богато резиме во склопување на спогодби за соработка со многу други национални организации на глувите и континуирани комуникации и средби.

Исто така НСГНРМ е активен член како национална организација на многу Меѓународни легитимни организации како што е Светска Федерација на глувите (WFD), Европска унија на глувите (EUD), Балканска федерација на глувите (BFD) итн.